Parhaat ilmaiset kuvapankit 2024

Parhaat ilmaiset kuvapankit 2024

Etsitkö ilmaisia kuvia verkkosivuille, blogiin, somejulkaisuun tai esitykseen? Uuvuttaako hyvien kuvien etsiminen? Kiinnostaako ilmaiset kuvapankit?

Kolusimme koko internetin läpi ja käsinpoimimme sinulle parhaat ilmaiset kuvapankit vuosimallia 2024.

Mukana on niin kotimaiset kuin ulkomaiset ilmaiset kuvapankit. Joukossa on isoja perus kuvapankkeja sekä pienempiä ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. Alta löytyvän listan jälkeen löydät suosikkimme sekä kuvauksen jokaisesta kuvapankista.

Listaus: parhaat ilmaiset kuvapankit

 
 1. Barnimagesbarnimages.com
 2. Death to Stockdeathtothestockphoto.com
 3. Gratisographygratisography.com
 4. Helsinkikuviahelsinkikuvia.fi
 5. Kuvia Suomestakuviasuomesta.fi
 6. Life of Pixlifeofpix.com
 7. Negative Spacenegativespace.co
 8. New Old Stocknos.twnsnd.co
 9. Pexelspexels.com/fi-fi
 10. Pexelswww.pexels.com
 11. Picjumbopicjumbo.com
 12. Pixabaypixabay.com/fi
 13. Pixbusterpixbuster.com
 14. Splitshiresplitshire.com
 15. StockSnapstocksnap.io
 16. Unsplashunsplash.com
 17. Visit Finlandmediabank.businessfinland.fi

Seuraavaksi avaamme, mitä nämä ilmaiset kuvapankit tarjoavat käyttäjilleen. Muista niiden lisäksi myös Googlen kuvahaun lisenssivapaat kuvat, joista kerromme alla lisää.

Suosikki kuvapankkimme

 

Unsplash

Ilmaiset kuvapankit - Unsplash
 
Kuvapankkien ikisuosikki, josta löytyy paitsi ihan peruskuvituskuvaa ja kuvassa näkyvää abstraktimpaa käyttiskamaa, myös persoonallisempi otoksia. Valikoimissa on paljon myös suomalaista luontoa.
 

Kotisivu: https://unsplash.com/

Pexels

Ilmaiset kuvapankit - Pexels

Älyttömän hyvä ja laaja ilmaisten kuvien ja videoiden pankki, joka kannattaa ottaa haltuun. Pexels kerää kuvia monista eri lähteistä yhteen paikkaan. Pankista löytyy myös mukavasti kuva-aiheita Suomesta ja pohjoismaista.

Kotisivu: www.pexels.com

Barnimages

Ilmaiset kuvapankit - Barnimages

Kahden liettulaisen, Igor Trepeštšenokin ja Roman Dritsin, kuratoima kokoelma laadukkaita valokuvia. Sisältää nykyisin myös tekoälyllä tuotettuja kuvia, jollainen myös kuvassa. Hieman tuntemattomampi kuvapankki, jonka kuvia et näe aivan jokaisella verkkosivulla.

Kotisivu: https://barnimages.com/

Ilmaiset suomalaiset kuvapankit

Verkosta löytyy myös muutama hyvä kotimaisia kuvia tarjoava ilmainen kuvapankki. 

Pixbuster

Suomalaisia ilmaisia kuvapankkeja - Pixbuster

Englanninkieleisyydestään huolimatta suomalainen kuvapankki, joka tarjoaa niin ihmisten kuin tekoälynkin tuottamia valokuvia. Täältä kuvat myös Suomen luonnosta!

Kotisivu: https://pixbuster.com/

Kuvia Suomesta

Suomalaisia kuvapankkeja - Kuvia Suomesta

Nimensä mukaisesti markkinointitoimisto Tovarin ilmainen kuvapankki sisältää nimenomaan suomalaisia kuvia. Jos siis etsinnässä ovat valokuvat Suomesta, niin tämä kannattaa tsekata. Kaikki kuvat on varustettu CC0-lisenssillä, eli ne ovat vapaasti käytettävissä kaikkiin tarkoituksiin.

Kotisivu: kuviasuomesta.fi

HelsinkikuviaSuomalaisia ilmaisia kuvapankkeja - Helsinkikuvia

 

Todella laaja tuhansien kuvien aarreaitta Helsingin historiaa. Helsinkikuvia.fi-palvelu tarjoaa Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia voi hyödyntää haluamallaan tavalla maksutta, kunhan mainitsee kuvan yhteydessä kuvaajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kotisivu: https://www.helsinkikuvia.fi/
Kuva: Uggla, Rune, Helsingin kaupunginmuseo

Visit Finland

Täysin ilmaisia suomalaisia kuvapankkeja - Visit Finland

Visit Finlandin ilmainen kuvapankki on tarkoitettu ennen kaikkea median ja matkailuteollisuuden työkaluksi. Kuvapankki vaatii kirjautumisen ja sitä saa käyttää maksutta Suomen markkinoimiseksi matkailumaana sekä Suomi-kuvan tunnettuuden lisäämiseksi maailmalla.

Kotisivu: https://mediabank.businessfinland.fi/

Erilaiset ja mielenkiintoiset kuvapankit

Käsinpoimimme netistä myös pari pienempää, mutta hieman erilaista ja omalla kulmallaan muista erottuvaa, ilmaista kuvapankkia.

Gratisography

Ilmainen kuvapankki - Gratisography

Pikkasen erilaisia kuvia kuin suuressa osassa ilmaisia kuvapankkeja. Elikkä siis hiukkasen oudompia, värikkäämpiä ja räväkämpiä. Eli jos tarvitset hieman enemmän asennetta kuvitukseen, tsekkaa Gratisography-kuvapankki.

Kotisivu: https://gratisography.com/

Splitshire

Ilmaisten kuvapankkien parhaat - Splitshire

Splitshiren kuvapankki on täynnä toinen toistaan siistimpiä kuvia. Iso osa kuvista on myös sellaisia, joita ei tule muualla vastaan. Aiheista eniten esillä, luonto, maisemat, eläimet ja ihmiset – myös mukava määrä close-up-kuvia. Ärsyttävän paljon pop-up-mainoksia, mutta älä anna se lannistaa alkuun, vaan ota täysin maksuttomat kuvat heti käyttöön!

Splitshire – www.splitshire.com

Haussa iso ja perinteinen kuvapankki?

Joskus verkkosivuille tai blogiin tarvitsee käyttöön paljon peruskuvitusta. Silloin on hyvä, että käsillä on muutama laajan tarjonnan sisältävä ilmainen kuvapankki. Tässä parhaat isot kuvapankit, josta löytyy kuvat vähän joka tarpeeseen.

Life of Pix

Ilmaisten kuvapankkien parhaat - Life of Pix

Laaja valikoima hyvän näköisiä perus kuvia, joille on aina tarvetta. Osa kuvista on maksullisia, mutta ilmaista valikoimaa ja kuvia riittää paljon mm. luonnosta, ruoasta, ihmisistä, työstä jne.

Kotisivu: www.lifeofpix.com

Negative Space

Ilmaisten kuvapankkien parhaat - Negative Space

Negative Space on loistovalinta, jos etsit erityisesti kuvituskuvaa tai taustakuvitusta. Toki täältä löytyy muutakin peruskuvapankin materiaalia ja paljon käyttökelpoisia kuvia.

Kotisivu: https://negativespace.co/

Picjumbo

Ilmaisten kuvapankkien parhaat - Picjumbo

Laaja kattaus ei-niin-kovin-rosoisia kuvia. Eli mukana on aika paljon tekoälykuvia, mutta laatu on hyvä. Toimii, jos et tarvitse kuvaan mausteeksi sitä kuuluisaa elämän makua. Perusvarma kuvapankki moneen käyttöön.

Picjumbo – https://picjumbo.com/

Pixabay

Ilmaisten kuvapankkien parhaat - Pixabay

Pixabay on ehkä yksi suurimmista kuvapankeista, eli selattavaa riittää. Kuvia on laidasta laitaan, eli vähän joka tarpeeseen ja eri laatuista. Hyvä ilmainen kuvapankki, johon on hyvä sukeltaa ajan kanssa.

Kotisivu: https://pixabay.com/fi/

StockSnap

Ilmaiset kuvat kuvapankista - StockSnap

Melko suuri perus kuvapankki. Iso osa kuvista on hyvin “kuvapankkimaisia”, mutta seassa on paljon käyttökelpoista ja hyvää tavaraa.

Kotisivu:  – https://stocksnap.io/

Mustat hevoset

Netti on ääretön kuin avaruus. Niinpä sieltä löytyy myös muutama todella mielenkiintoinen kuvapankki, joita ei oikein voi verrata muihin. Tässä pari mustaa hevosta, jotka eivät oikein sovi muihin kategorioihin.

New Old Stock

Ilmaiset kuvat kuvapankista - New Old Stock

Ei mitään uusvanhoja kuvia, vaan ihan oikeita vanhoja vintagekuvia erilaisista lähteistä. Aivan todella mahtavia kuvia, mutta käyttöliittymä jättää paljon toivomisen varaa. Käytä siis sivuston vasemman yläkulman “Search”-toimintoa ja sukella vanhojen kuvien maailmaan. Nämäkin valokuvat voit ottaa käyttöön täysin ilmaiseksi.

Kotisivu – https://nos.twnsnd.co/

Death to Stock

Suomalaisia kuvapankkeja - Kuvia Suomesta

Death to Stock ajaa kuvapankkien kuolemaa tuottamalaa laadukkaita kuvia, ei siis ihan perus stockkitavaraa. Death to Stockin kanssa toiminta on vähän arpapeliä. Kuvapankin käyttöön tarvitaan kirjautumista, jonka jälkeen sitä voi testata hetken täysin ilmaiseksi. Tämän jälkeen tilaus muuttuu maksulliseksi, mutta sinun on mahdollista kuitenkin saada kuukausittain pieniä droppeja laatukuvia aina tietystä teemasta sähköpostiisi.
 

Ilmaisia kuvia Googlen kuvahaulla

Ilmaisia kuvia on mahdollista löytää myös Googlen kuvahaulla.

Tällöin tulee aina kuitenkin tarkistaa kuvan käyttöoikeus, sillä valtaosa Googlen kuvahaun kuvista ei ole vapaasti käytettävissä.

Tässä ohjeet, kuinka voit löytää ilmaisia kuvia Googlesta:

 1. Googlaa haluttu kuva, esimerkiksi “salaojaremontti”
 2. Valitse “Kuvahaku”
 3. Klikkaa “Työkalut”
 4. Valitse “Creative Commons -käyttöluvat” -alasvetovalikosta “Creative Commons” -käyttöluvat
 5. Näkyviin jäävät ne kuvat, joilla on CC-lisenssi
 6. Klikkaa haluttu kuva auki ja tarkista, millainen CC-linsenssi kuvalla on.
  • Jos kuvalla on CC0-lisenssi se on vapaa käytetäväksi kaikkiin tarkoituksiin

Kuvien käyttöoikeudet, eli CC-lisenssit

Kuvapankkien ja verkosta löytyvien kuvien käyttöehdot vaihtelevat.

Yleisimmin käytetyllä, CC-lisenssillä (Creative Commons), teoksen tekijä tai julkaisija voi määritellä, miten hänen kuvaansa voidaan käyttää.

Usein kuvan oheen onkin liitetty tietty CC-lisenssi tai sitten esimerkiksi kuvapankissa on selkeästi kerrottu, miten kuvia saa käyttää.

Tarkista siis aina ennen kuvan käyttöä, miten kuvapankki määrittelee kuvan käyttöehdot – tarvitseeko esim. kuvaaja ja kuvapankki mainita (Esim. Helsinkikuvi.fi:ssä on tämä käytäntö yleisesti)

Kuvan oheen liitetyistä CC-lisenseistä käyttäjän kannalta turvallisin on CC0-lisenssi. Tällöin kuvan tekijä luopuu kaikista oikeuksistaan kuvaan, eikä häneen tarvitse viitata käytön yhteydessä. Kuvaa saa myös muokata ja käyttää myös kaupallisiin tarkoituksiin. Sinulla on siis täysin vapaat kädet näiden kuvien käyttöön.

Lue lisää CC-lisensseistä täältä: https://creativecommons.fi/

Ilmainen vai maksullinen kuvapankki?

Melkein jokainen luovan alan toimija on varmaan jossain vaiheessa tuskaillut kuvien määrän kanssa.

Viestintä ja markkinointi on yhä visuaalisempaa, jolloin kuvia tarvitaan usein hyvin paljon, ja harva meistä pystyy itse tuottamaan omaan käyttöön tarpeeksi visuaalista materiaalia.

Silloin kuvapankit tarjoavat helpon ja hyvän ratkaisun. Mutta valitako ilmainen kuvapankki vai maksaako kuukausi- tai vuosimaksu maksullisesta kuvapankista?

Valinta ilmaisen ja maksullisen kuvapankin välillä riippuu projektisi tarpeista, budjetista ja siitä, kuinka tärkeää kuvien ainutlaatuisuus ja tekijänoikeuksien selkeys on lopputulokselle. On suositeltavaa arvioida sekä kuvapankin tarjoaman sisällön laatua että käyttöehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. 

Muista kuvien hakukoneoptimointi!

Näin, tässä parhaat ilmaiset kuvapankit! Toivottavasti löydät niistä paljon hyviä kuvia.

Kun käytät kuvia verkkosivuilla, on tärkeää muistaa myös kuvien hakukoneoptimointi.

Kuvien hakukoneoptimointi varmistaa, että sivusi löytyvät hakukoneista, ja saat enemmän liikennettä verkosta.

Jos olet kiinnostunut hakukoneoptimoinnista, autamme mielellämme!

Sisällysluettelo

Scroll to Top